torstai 24. tammikuuta 2013

Lumilautailua

Tuli vietettyä toinen reipas vapaapäivä kun maanantai-iltana muistin että yksi entinen työkaveri jossain vaiheessa kyseli lautailuseuraa ja heti seuraavana aamuna oltiinkin matkalla parin tunnin päässä olevaan Blue Mountain-laskettelukeskukseen.

Blue Mountain on näin etelä-suomalaisen näkökulmasta varsin kiva paikka, korkeuseroa 220m ja rinteitä hyvä märää. Johtuen varmasti osittain pakkasesta mutta myös ajotuksesta, porukkaa oli hyvin vähän ja hisseihin ei tarttenut jonottaa missään vaiheessa.


Itehän en oo lautaillu viimeseen noin kymmeneen vuoteen, joten otin suosiolla alottelijoille suunnatun paketin, joka sisälsi alottelijan hissilipun (vaaleanvihreä tausta kartassa), välinevuokrauksen ja opetuksen.  Pelkäsin istuvani puolet ajasta takapuolella, mikä oli ajatuksena melko hyisevä kun pakkasta oli -17 astetta ja säätiedotuksen mukaan se kuulemma tuntui -26 asteelta.

Hollantilainen opettajapoitsu näytti muutamia juttuja, joita testailiin pikkumäessä ja kun ne näyttivät sujuvan ihan hyvin niin siirryttiin isoimpaan harjottelumäkeen, mikä vastasi Hyvinkään Sveitsin isompaa rinnettä kokonsa puolesta. Hetken harjottelumäkeä laskettuamme päätin että kun Blue Mountainiin saakka oli ajettu niin piti sitten ostaa vielä oikea hissilippu, että pääsi kokeilemaan vähän isompiakin rinteitä.

Oli hurjan kiva päivä, tuli oltua ulkona ja lautailu sujui paljon paremmin kuin mitä odotin. Tuli ehkä vähän jäätyä koukkuun ja suunnitelmissa on mennä ensi viikolla uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti