maanantai 6. elokuuta 2012

Puoltoista viikkoa Torontoa takanapäin

Helou! Kymmenisen päivää on nyt vierähtänyt Torontossa ja kuviot on edelleen yhtä auki kun tänne tullessa, tosin elokuu on melko selvillä mutta syyskuusta ei sitten vielä mitään.

Hostellissa tuli nukuttua 8 yötä, varsin lepposa paikka ja voin kyllä suositella Planet Traveleria. Huoneet on vähän pieniä ja sängyt natisee paljon mutta muuten mainio hostelli. Aamupala (banaaneja, bageleita, muroja) kuuluu hintaan, lauantaisin on bbq-bileet kattoterassilla (ilmasia hamppareita),  lähes joka päivä jotain ohjelmaa, todella siistiä kaikkialla, ystävällinen henkilökunta, pyykinpesumahdollisuus, WLAN huoneissa ja yhteisissä tiloissa ja mukavaa porukkaa. Pelottavaa tossa oli se, että monet on kaupungissa samalla viisumilla ja asuneet hostellissa parikin kuukautta, koska eivät löydä kämppää. Myöskään töiden saanti ei kuulostanut kovin helpolta. Alkuun vähän säikähdin että eihän tän näin pitänyt mennä että jään hostelliin asumaan ja jatkamaan matkalaukusta elämistä ja että töitä teen päivän silloin tällöin. Asuntoa tai töitä ei vieläkään ole mutta itseluottamus on vähän palannut.

Alkuperäisen varauksen jatkoksi olin hostellissa vielä yhden yön mutta lauantaina sitten olikin jo täyttä ja piti etsiä muuta majoitusta. Päädyin roadtripilläkin kivaksi vaihtoehdoksi todetun Airbnb:n kautta tämmöiseen asuntoon pariksi yöksi. Airbnb:n idea on että ihmiset voivat vuokrata kodistaan ylimääräisen huoneen matkustajille. Tässä tapauksessa kyseessä oli vuodesohva olohuoneessa, joka oli vain verhoilla erotettu muusta tilasta mutta ihan ok järjestely lyhyeksi aikaa.

Loppukuun suunnitelma on lähteä tänään Buffaloon, viihtyä siellä 15. päivän hujakoille asti ja palata sitten Torontoon loppukuuksi. Mulla on alustavasti sovittuna täältä Little Italy -nimisestä kaupunginosasta yhden huoneen vuokraus. Kävin katsomassa taloa aiemmin siinä mielessä että olisi vuokrannut sieltä huoneen puoleksi vuodeksi syyskuun alusta alkaen, mutta koska en vielä tiedä jäänkö Torontoon vai lähdenkö Vancouveriin niin se järjestely ei onnistu. Ehdotin kuitenkin että jos voisin vuokrata huoneen siksi aikaa kun he etsivät pidempiaikaista vuokralaista ja se sopi.

Nyt siis seuraavan viikon parin sisään pitää päättää loppuvuoden lokaatio. Mikäli jään Torontoon niin voin elokuun loppupuolen käyttää asunnon ja töiden etsimiseen tai sitten jos lähdenkin Vancouveriin niin voin ottaa kaiken irti Torontosta. Jos tulee lähdettyä Vancouveriin niin olen vähän haaveillut kulkevani matkan junalla. Junamatka kestää kolme päivää ja maksaa enemmän kuin lento mutta kuulemma maisemat on sen arvosia. Video aiheesta näyttää maisemia ja junan sisustaa.

Nyt jälleen kerran matkalaukkua ja rinkkaa pakkaamaan ja nokka kohti Buffaloa. Adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti