torstai 13. joulukuuta 2012

Kuvahaaste

Aikaa olla matkalla -blogin Veera heitti kuvahaasteen Uudesta-Seelannista tänne Pohjois-Amerikan mantereelle ja vaikka Facebookin ketjuviestejä vastustankin vahvasti niin tämä vaikutti melko kivalta jutulta. Jujuna on arvata (tai tietää) edellisen postaamaan kuvan paikka ja heittää pallo seuraavalle postaamalla oma kuva tähän kirjoitukseen.

Veikkaan Veeran (ja Japen) kuvan rantabulevardin löytyvän Los Angelesin kupeesta Santa Monicasta. Kesän roadtripillä tuli käytyä Santa Barbarassa ja Long Beachilla mutta jostain syystä meiltä jäi Santa Monica väliin.

Kuvahaasteen pistän kiertämään Tarinoita Maailmalta -blogin Annikalle. Välihuomiona kerrottakoon että kun kirjotan sanan blogi, tulee mieleen glögi ja tekisi niiiiin mieli punaviiniglögiä. Mutta siis kuva-arvoitukseen, kuvan vihreä kaupunki on maahansa nähden erittäin edistyksellinen julkisen liikenteen, kierrätyksen ja pyöräilyn suhteen.


Scariest airline flown?

En edes muista mikä oli lentoyhtiö eikä siellä nyt kamalasti pelottanut mutta mainitsenpa kuitenkin tapauksen väliltä New York - Washington DC. Lentokoneeseen päästiin ihan normaalisti, sitten rullailtiin kentälle mutta yhtäkkiä kone pysähtyi ja kaikki sähköt sammuivat. Lentoemot kävivät kertomassa että nyt meni virrat ja kohta meidät tullaan hakemaan pois koneesta ja viedään takasin sisälle, mistä voidaan sitten luonnollisesti sumplia itsemme joillekin muille lennoille. Tässähän nyt ei vielä mitään niin kovin ihmeellistä ollut, pelottavahko osuus tuli siinä että sähköt sitten palasivatkin ja todettiin että nyt lennetään. Jotenkin jäi itseä epäilyttämään että olikohan se kone nyt ihan oikeasti kunnossa mutta eiköhän siellä ollut mua fiksummat tyypit tekemässä päätöksiä.

Favorite city/country/place?
Aika paha kysymys, jotenkin en osaa mainita mitään yhtä lempparia. Useimmiten tulee reissattua kaverien luo eikä niinkään kohteisiin nähtävyyksin jne. takia ja silloin parhautta reissusta tekee kaverien kanssa vietetty aika.

Most remote corner of the globe visited?
Välimatkaltaan etäisin paikka taitaa olla Los Angeles mutta kulttuurillisesti etäisimmät ovat Egypti ja Hong Kong.

Favorite guidebook series?
Mulla ei ole ikinä ollut mitään opaskirjaa, netistä tullut bongailtua juttuja senkin edestä. Suosikkisivustona pallontallaajien foorumi, välillä tulee Lonely Planetin sivuja kurkittua mutta en ihan kamalasti ole sille sisällölle lämmennyt.

Solo traveler or group traveler?
Tykkään reissata itekseni muiden luo. Jotenkin se matkaan käytetty aika on sopivasti omaa aikaa vastapainona sille että määränpäässä tulee todennäköisesti vietettyä aikaa jonkun kanssa hyvin tiiviisti. Toisaalta tänä vuonna tuli kahteen otteeseen lennettyä kaverin kanssa ja siinäkin on kyllä omat hyvä puolensa. Hyvä seura ja kokemusten jakaminen sekä esim. toinen vahtimassa laukkuja vs. kaikkien tavaroiden roudaaminen kahvilaan/vessaan/myymälään on aikamoista plussaa kaverin kanssa reissaamisessa.

Worst place to catch a stomach bug?
Onnellisesti olen onnistunut välttämään vatsataudit reissussa, joten omakohtaisia kokemuksia ei suoraan löydy. Voisin kuitenkin sen kuvitella olevan melko ikävää esim. Egyptissä, missä meillä ei työpaikalla ollut vessassa minkään sortin paperia.

First culture shock experience?
Ensimmäisen kulttuurishokin taisin kokea 15-vuotiaana Englannissa kielikurssilla kun leikkimielisessä jalkapallo-ottelussa italialaispojat hävisivät ja menivät sitten harmistuksissaan sylkemään vastapuolen maalivahtityttöä päin. Tosin toi tapahtuma nyt liittyi varmaan enemmän yksilöihin kuin kulttuuriin mutta aika pitkään muodostin käsitykseni italialaisista ton perusteella.

Where would you buy a second house?
Riippuen siitä missä oma pysyvämpi lokaatio on mutta jos sen oletetaan olevan Suomessa niin sitten kakkoskoti voisi löytyä esimerkiksi Etelä-Ranskasta. Joku paikka mihin on helppo lähteä vaikka vain muutamaksi päiväksi ja lämpöä riittää.

4 kommenttia:

  1. Mua alkoi hihityttää toi glögijuttu, voin niiiiin kuvitella kuulevani ton sun suusta! ^___~

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos! Olipa kiva ylläri :) Mä heitän villin veikkauksen, että sun kuva on San Franciscosta. Perusteluina lähinnä olettamukset (en oo vielä päässyt ite käymään, vaikka to do listalla se kyllä on!), että se on edistynyt kaupunki kierrätyksen suhteen, jenkkiläiseksi maaksi ;) Mutta toisaalta, kuka kumma haluaisi pyöräillä siellä, eiks siellä oo kauheita mäkiä..:D

    Ja hei tiesithän, että IKEAsta saa glögiä? Ei kylläkään punaviiniglögiä, mut ainahan sitä voi vähän lorauttaa joukkoon? Vaikka en tiedä kuinka villi meininki teillä on IKEAssa, kun vitsin apinoita juoksentelee siellä :D

    VastaaPoista
  3. Kuva on Portlandista eli melko lähelle osui :) Ja juu, San Franciscossa pyöräily saattais olla vähän tuskasta niiden mäkien kanssa.

    Kävinkin Ikeassa pari viikkoa sitten (ennen apinashowta :( ) ja idioottina siellä sitten yritin haistella lasipulloja ja osata päättää että onko ruotsalaisten joulujuoma glögiä :D Yllättäen lasipullon läpi ei ei tullut mitään viitteitä antavia hajuja ja en jaksanut enää jonottaa kassalle niin jäi sitten ostamatta mutta voisi varmaan ensi viikolla koittaa uusiksi.

    VastaaPoista
  4. Hahah, tunnustan tehneeni ihan saman haisteluprosessin :D Kyllä se on ihan glögimäistä, minusta ehkä vähän liian makeaa tai jotain..Sitä ei kärsi oikeastaan juoda kuin sellasen pienen lasin verran, mutta toisaalta sittenhän sitä säästyy pidemmäksi aikaa ;) Eli kyllä se paremman puutteessa menee :)

    VastaaPoista