tiistai 21. toukokuuta 2013

Tapahtumarikas pitkä viikonloppu

Kanadassa vietettiin tänään Victoria Day:ta, jota vietetään kuningatar Victorian syntymäpäivien kunniaksi. Maanantaipyhän takia useimmat kanadalaiset viettivät pitkää kolmipäiväistä viikonloppua. Meillä luonnollisesti oli myymälä auki viikonlopun mutta tää pyhäpäivä onneksi oli vapaa. Mulla ei ollut mitään sen kummempaa suunniteltu päivälle mutta jotenkin kertyi vaikka mitä kivaa tekemistä.

Eilen hetken mielijohteesta ilmottauduin vapaaehtoiseksi auttamaan muutamaksi tunniksi kodittomien majapaikkaan. Meillä töissä kannustetaan kerryttämään vähintään 10 tuntia vapaaehtoistöitä per vuosineljännes ja sitä myötä vapaaehtoistyömahdollisuuksista ilmotellaan säännöllisesti.

Mun lisäksi firmaa edustamassa oli neljä työkaveria. Päivä alotettiin petaamalla sänkyjä tunnin verran, mistä siirryttiin lajittelemaan lahjotuksena saatuja vaatteita. Viimeiset pari tuntia annosteltiin persikanpuolikkaita kertakäyttömukeihin. Laskin jälkikäteen että mukeja oli yhdellä alustalla noin 50-70 ja alustoja oli noin kymmenen eli ihan hyvä määrä siinä tuli kahteenpekkaan annosteltua.

Tällä mantereella itse usein kyseenalaistaa että onko se nyt niin tarpeellista aina pitää yllä pinnallista hulppeaa ulkokuorta esittämällä että rahaa löytyy vaikka salaa sitten pitäisi kotona elää kaurapuurolla ja riisillä. Kuitenkin täällä sitten vastapainoksi osataan auttaa vähäosaisempia. Vapaaehtoistoimintaan kannustetaan jo nuorena ja lukioikäisille onkin pakollista suorittaa 40 tuntia vapaaehtoistyötä tai muutoin jää valmistuminen haaveeksi.

Perjantaina osallistuin muutaman kaverin kanssa mun tanssivalmentajan organisoimaan Dancing for life -tapahtumaan, jonka tuotto lahjoitettiin syöpätutkimuksen tukemiseen. Iltaan kuului bändi, pikkupurtavaa, tanssitunti ja vapaata tanssimista. Mun kaverit ei ollu aiemmin ollu oikeestaan millään tunneilla ja molemmat tuntu tykkäävän yllättävän paljon. Toisen poikakaveri jopa innostu niin paljon että alkoi harkita tunneilla käymistä säännöllisesti.

Lauantain olin pyytänyt vapaaksi töistä, jotta pääsin osallistumaan vapaaehtosena pyörittämään firman ständiä salibandyturnauksessa.

Pose

Xbox Kinect ja Dance central 3

Kyseessä oli Kanadan suurin turnaus, jonka pääjärjestäjät luonnollisestikin oli suomalaisia :) Turnauksessa oli pelaamassa kokonaan ruotsalainen joukkue ja jotain Ruotsin huippupelaajia. Pääsin myös verestämään ruotsintaitoja kun yksi pikkupoika ei ymmärtänyt työkaverin Xbox kinect -ohjeita englanniksi. Kysyin pojalta ruotsiksi onko se ruotsalainen, mihin se vastasi hämmentyneenä englanniksi kyllä ja sitten sen äiti huusikin että nyt mennään ja huima keskustelu jäi vähän tyngäksi.

Tänään vapaaehtoistelun jälkeen kotiin suunnatessa jäin ihmettelemään miksi Toronton Times Squarelle eli Dundas Squarelle oli kerääntynyt niin paljon ihmisiä ja huomasin kyltit Lady Antebellumin konsertista. Konsertti oli alkamassa 40 minuutin kuluttua ja kun ei ollut kiire mihinkään niin jäin odottelemaan bändiä ja oli kyllä ehdottomasti odottamisen arvosta. Tykkäsin kovasti ja varsinkin kun ottaa huomioon että mulla ei todennäkösesti tuu juurikaan vastaan enää nähdä kyseistä bändiä niin oli ihan huippua nähä ne livenä ja vielä ilmaseksi.

Kotona jäin hengailemaan kämppiksen kanssa ja sitten alakerran naapurit kutsu istumaan iltaa niiden kanssa tohon meiän takapihalle ja oli ihan hassunhauskaa hölmöilyä. Mm. Turtles-maski ja vaahtosammutin oli käytössä. Illasta käytiin vielä Toronton satama-alueella kävelyllä. Tarkotus oli nähdä Victoria Day-ilotulituksia mutta myöhästyttiin kymmenellä minuutilla.

Lippuja Suomeen en oo vielä saanu ostettua mutta pakko ne on tässä ihan lähipäivinä ostaa. Jotenkin sitä muutenkin jo ahdistaa ajatus poislähtemisestä niin tuntuu että lippujen ostaminen tekis siitä vielä paljon todellisempaa. Vaikka kuinka odotan sitä että pääsee takas Suomeen tuttujen ihmisten luo tuttuihin paikkoihin niin silti kyllä tulee tosi haikea olo kun ajattelee, mitä kaikke tänne jää taakse.

Viimeset viikot tulee hujahtamaan varmasti ihan hetkessä. Tälle viikolle on kaikkea pientä kivaa luvassa , huomenna illanistujaiset työkaverin luona ja perjantaina spa-päivä. Ens viikon maanantaina tulee Suomesta yks kaveri muutamaks päivää ja torstaina sitten seuraava kaveri. Vierailujen ollessa ohi onkin jo kesäkuun 5. ja jos 12. päivä suuntaan Alaskan kautta kohti Suomea niin siinä on vaan viikko Torontoa enää jäljellä :(

1 kommentti:

  1. Varmasti on haikea olo, sitä ei voi estää. Mutta Sanna tuu jo tänne!!!! :)

    VastaaPoista